Maistuvaa brunssia kirppiksen lomassa

Maistuvaa brunssia kirppiksen lomassa

Ihanan aurinkoinen syyslauantai alkaa mainiosti, kun saan nukkua harvinaisen pitkään. Pääsen myös heti levon jälkeen testaamaan Logomon Teatro-ravintolan uutta tapahtumaa, joka yhdistää sopivasti pari suosikkiharrastettani, nimittäin syömisen ja kirppistelyn. Loistava konsepti kerrassaan! Brunssia on jo muutaman kerran tarjottu Teatrossa, mutta näin kirppisyhdistelmänä on tämä ensimmäinen ja ilmeisen suosittu, sillä kaikki myyntipaikat ovat menneet kuin kuumille kiville.

ek-teatro-sisaankaynti.jpg
ek-teatro-miljoo.jpg

Teatron miljöö pesee seesteisyydessään hälyiset ja ahtaat ydinkeskustan brunssipaikat kevyesti. On tilaa kierrellä, ihmetellä ja nauttia ruoasta rauhassa. Kärryillä mahtuu, eikä pöytäseuralaisille tarvitse huutaa. Tapaan sattumalta uusia mukavia ihmisiä, joiden seurassa brunssikin maistuu paremmalle.

ek-teatro-servetit.jpg
ek-teatro-seinavalot.jpg

Sunborn Cateringin buffet tarjoaa tällä kertaa monipuolisia salaatteja, quinoaa, bataattia, fetaa, paahdettuja ja marinoituja kasviksia sekä juustoja. Leikkeleet on katettu sievästi ison lankun päälle tapas-henkeen. Kovempaan nälkään löytyy myös pinaattista munakasrullaa ja vaikkapa Dagen Efterin karkoittamiseksi parmesanilla kuorrutettuja kanankoipia majoneesikastikkeella.

ek-teatro-brunssipoyta.jpg
ek-teatro-brussipoyta2.jpg

Leipävalikoima levitteineen on laaja ja luomulaatuisen kahvin tai teen kaveriksi sopii hyvin tuorepuristettu appelsiinimehu sekä maustettu vesi. Perinteinen skumppalisä löytynee tiskiltä erikseen.

ek-teatro-brunssiannos.jpg
ek-teatro-brunssipoyta3.jpg

Vatsa alkaa olla jo täynnä jälkkäripöytään siirryttäessä, joten vohvelien suolaiset täytteet jäävät valitettavasti kokeilematta. Ehkä ne olisikin hyvä siirtää suolaiseen pöytään, jotta syöjät osaisivat paremmin varautua. Jonon muodostuminen pöydän ympärille antaa myös viitteitä siitä, että vohvelirautoja kannattaisi olla parikin kappaletta. Vohvelit voi koristella makeilla suolakinuski- ja suklaakastikkeilla tai raikkailla marjoilla ja hedelmillä.

ek-teatro-vohvelit.jpg

Astioita täytetään ripeästi niiden tyhjentyessä ja muutenkin palvelu on miellyttävää. Erikoisruokavaliot on muuten hyvin huomioitu ja merkitty (esim. oman leipomon gluteeniton leipä), mutta jälkkäripöydän valikoima ei välttämättä avaudu kovin hyvin vegaaneille tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Hinnaltaan brunssi on keskitasoa (19,50 €), mutta perheellisille tämä on kokonaisuutena edullinen, sillä alle 4-vuotiaat syövät ilmaiseksi ja 4–12-vuotiaat hintaan 9,50 €.

ek-teatro-seinasydanvalo.jpg
ek-teatro-valaisin.jpg

Kevyessä ähkyssä onkin hyvä pyörähtää vielä kirppiksellä, jossa teen edullisia ja laadukkaita löytöjä itselle ja kotiin vietäväksi. Siellä vallitsee hyvä fiilis ja suunnittelen jo kirppispöydän vuokraamista seuraavalle kerralle. Pöydän vuokranneille tarjotaan lisäksi mahdollisuutta ostaa brunssi ”kaksi yhden hinnalla”.

ek-teatron-lauantaikirppis.jpg

Brunssista voi nauttia joka lauantai klo 12–15. Seuraava Teatron kirppis on marraskuussa. Pöydän voi vuokrata hintaan 10 €.


Yhteistyö: Brunssin tarjosi Sunborn Catering. Juttu luettavissa myös Testing Turku -blogin sivuilla: http://blog.visitturku.fi/?p=1727

Tunnelmavalot päällä / Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana @ Logomo

Tunnelmavalot päällä / Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana @ Logomo

Aloittamisen vaikeudesta

Aloittamisen vaikeudesta