Tunnelmavalot päällä / Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana @ Logomo

Tunnelmavalot päällä / Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana @ Logomo

Siskoni houkutteli minut lähtemään perjantai-illan keikalle Ricky-Tick Big Bandiä katsomaan. Myönnettäköön, ettei Valtteri Pöyhösen luotsaama, räppiä ja jazzia sulavasti yhdistelevä bändi ollut muutamaa biisiä lukuun ottamatta minulle kovinkaan tuttu, mutta tein taustatyöni huolella ts. luukutin ahkerasti bändin tuotannon läpi ennen keikkaa. Ja yllätyin positiivisesti yhtyeen kantaaottavasta bigband-räppi-meiningistä. Se kuulosti juuri sellaiselta, joka pääsisi livenä vielä paremmin oikeuksiinsa.

ek-rtbb-logomo-alku.jpg

Minulle musiikki on aina ollut todella tärkeää ja sitä kuunnellaan kotona runsaasti ja monipuolisesti, välillä soitetaankin. Hauskaa sinänsä, että Julkisen Sanan sanasepoissa yhdistyvät kolmevuotiaan poikani tämänhetkiset suosikkiartistit. Redramaa hän on fanittanut jo melkein vuoden ajan, kun näki Raision Myllyssä sattumalta räppärin livenä ja oli siitä hetkestä saakka täysin myyty. Olemmekin kuunnelleet Cloudsia siitä lähtien KAIKILLA automatkoilla.

ek-rtbb-logomo-redrama.jpg

Voimasoittoon on päässyt myös GG Caravan ja ”se mies, joka laulaa tosi nopeeta” eli Paleface, Don Johnson Big Bandiä unohtamatta. Tiesittekö, että Tommy Lindgren on muuten aikoinaan ajanut kaivuria (lähteenä edelleen kolmevee). Tuntuu, että meillä on skipattu se kuuluisa lastenlauluvaihe kokonaan, mutta lapsen ehdoilla kuunnellaan ja tiedä sitten, mikä räppipoliisi hänestä vielä kuoriutuu.

ek-rtbb-logomo-tommy.jpg
ek-rtbb-logomo-bandi.jpg

Mutta asiaan. Yhdeksän keikkaa sisältävä RTBB:n & JS:n konserttisalikiertue starttasi siis Turusta. Kiertue on paikoin loppuunmyyty, enkä ihmettele. Oli harvinaisen hienoa päästä kuulemaan 20-henkisen puhallinorkesterin groovaavaa soitantaa Julkisen Sanan riimitellessä maailmaa paremmaksi. Vakavien ja synkkienkin teemojen räpätys ei kuitenkaan latistanut tunnelmaa. Välillä kritisoitiin Sipilän hallitusta, välillä mietittiin naisten asemaa ja siihen perään käsiteltiin läheisen kuolemaa. Tunnetilat biiseissä liikkuivat laidasta laitaan, mutta bileet saivat kaikesta huolimatta jatkua.

ek-rtbb-logomo-trio1.jpg

Välispiikkaus oli hillittyä, mutta se sopi tilaisuuden tietynlaiseen arvokkuuteen, olihan tummat puvutkin yllä. Syyskuun lopulla julkaistu (Julkisen Sanan kanssa laskettuna) kolmas pitkäsoitto Pidä valot päällä oli vahvasti esillä keikkasetissä. Omaksi suosikikseni nousi tarttuva Kohtalo-biisi. Oskari Onninen vertasi Hesarin levyarvostelussa yhtyettä Ultra Bra:han, joka tuntui mielestäni kaukaa haetulta bändiä seuratessa. Vaikka meininki olisikin uudella levyllä popimpaa ja genrerajoja rikkovampaa, se ei tehnyt siitä keski-ikäistä.

ek-rtbb-logomo-laaja.jpg
ek-rtbb-logomo-paleface.jpg

Huoli myös siitä, että Turun keikkaskene olisi kuihtunut tai kuollut Gonginkin lopettaessa, osoittautui täysin turhaksi. Keikkapaikkana Logomo oli mitä mainioin. Intiimi, mutta tilava samaan aikaan. Permantolaisilla jalka vispasi siihen malliin, että jaksoimme läpi keikan ihmetellä, että miten joku voi takaosan katsomoissa ihan vaan istuskella. Pylly penkistä ja jammailemaan!

ek-rtbb-logomo-trio3.jpg

Keikka oli siinä mielessä erilainen, että bändi veti kaksi settiä ja välissä oli noin puolen tunnin väliaika, jolloin keikasta ei menettänyt mitään esimerkiksi vessassa käynnin takia. Pisteet myös keikan aloitusajasta, joka sopii etenkin perheellisille ja vähän varttuneemmalle väestölle. Kun seiskalta aloittaa, niin teoriassa voisi olla jo kympiltä nukkumassa.

ek-rtbb-logomo-tommy-redrama.jpg

Me emme kylläkään lähteneet nukkumaan, koska samalla lipulla pääsi vielä Teatroon katsomaan Jaakko Laitista & Väärä Rahaa. Viikko takaperin olin testaamassa Teatrossa brunssia, mutta näin iltavalaistuksessa paikka pääsi uusiin ulottuvuuksiinsa. Fiilis oli mahtava ja lavan edessä vedettiin tunteella paritanssia. Niihin kuviin oli hyvä päättää mukava ilta.

ek-teatroilta2.jpg
ek-teatroilta.jpg
Hemmottelua ja herkkuja

Hemmottelua ja herkkuja

Maistuvaa brunssia kirppiksen lomassa

Maistuvaa brunssia kirppiksen lomassa