Hemmottelua ja herkkuja

Hemmottelua ja herkkuja

Olen aina haaveillut pääseväni i love me –messuille. Siellä on niin paljon itselle läheisiä juttuja, kuten luonnonkosmetiikkaa, superfoodeja ja myös terveys- ja hyvinvointiluentoja. Nyt tein extempore-päätöksen perjantaina ja lähdin messuamaan lauantaiksi 20.10. Helsingin Messukeskukseen.

ek-iloveme-meikkinaytos.jpg
ek-iloveme-jolie.jpg
ek-iloveme-esite.jpg

Tänä vuonna messuilla oli vahva painotus vastuullisessa kuluttamisessa, joka näkyi mm. luonnonkosmetiikan, ekomuodin ja vastuullisesti tuotetun ruoan määrässä ja messujen ohjelmissa. ”Kuluttajat ovat heränneet tarkkailemaan tuotteiden alkuperää, ja esimerkiksi kierrätysmateriaalit kiinnostavat yhä useampia.”, tapahtuman tiedotteessa kerrotaan ja lisäksi: ”Messuilla tehdyn kävijätutkimuksen mukaan ostopäätöksiin vaikuttavat entistä vahvemmin tuotteen alkuperään liittyvät asiat. Kuluttajat uskovat tulevaisuudessa painottavansa kulutuspäätöksissään entistä enemmän tuotteiden kestävyyttä ja laatua sekä raaka-aineiden luonnonmukaisuutta ja ekologisuutta.”

ek-iloveme-biohakkerit.jpg
ek-iloveme-tunnelmaa.jpg

Kolme vuotta sitten kävin Helsingissä luonnonkosmetiikan messuilla ja muistan, että siellä oli vain kourallinen yrityksiä ja merkkejä. Silloin luonnonkosmetiikka oli enemmänkin ”hippien puuhastelua”, verraten miten suuri trendi se on nyt tänä päivänä. I love me -messuilla nähtiinkin lähes tällä kertaa 20 luonnonkosmetiikkaa myyvää yritystä ja luonnonkosmetiikkaan vaihtaminen onkin helppo tapa vähentää omaa kemikaalikuormaansa ja tehdä ekologisempia valintoja arjessa. 

ek-iloveme-boho.jpg
ek-iloveme-tuotteita-porkkanoita.jpg

Itse painotin messuilla luomuosastoja, erikoisuuksia ja uutuuksia. Täytyy sanoa, että messualue oli niin valtava, että vaikka päivän siellä tikkasinkin, niin kaikkea haluamaani en millään ehtinyt näkemään. Olin merkinnyt kiinnostavat luennot ja tapahtumat itselleni ylös, mutta aina tunnuin olevan väärässä päässä messuhallia, kun jotain kiinnostavaa tapahtui. Ja väkijoukossa liikkuminen ei ollut nopeaa. Ehdin kuitenkin kuulemaan muutamia kiinnostavia puheenvuoroja, esimerkiksi Kaisa Jaakkolan viisaita sanoja palautumisesta. Kaisa on ollut itselleni pitkään esikuva ravinto- ja kilpirauhasasioissa ja kotoa löytyy hänen kirjoistaan kaikki, tätä uusinta lukuunottamatta. Palautuminen ja lepääminen ovat asioita, joihin pitäisi kiinnittää enemmän huomioita, sillä ne ovat asioita, mitkä jäävät ensimmäisinä kiireen jalkoihin ja siitä kärsii lopulta koko kroppa, mieli ja läheisetkin.

ek-iloveme-kaisajaakkola.jpg

Ruokatastingeillakin olisi ehkä elänyt messupäivän läpi, mutta halusin ottaa messuista kaiken irti ja syödä messuosastoilla myytäviä tarjottavia messukeskuksen kahvilatuotteiden sijasta, mutta varsinaista ruokaa en kyllä monella osastolla nähnyt myynnissä. Söin siis Foodinin osastolla todella maukkaan vegan platterin (G, V), jossa oli mm. manteli-kasvispyöryköitä, ihanan mausteista quinoaa, cashew-oliivimajoneesia ja punajuurihummusta. Nam! Ruuan kylkeen maistoin uutuus-kombuchaa, ja siitä tulikin ajatus tehdä muutamista messukokemuksista ja löydöistä nostoja.

ek-iloveme-veganplatter.jpg

Mansikka-basilika –kombucha

Terveysvaikutuksia kombuchalla eli teestä fermentoimalla valmistetulla juomalla on sanottu olevan vaikka millä mitalla, mutta ainakin probiootteja se sisältää ja sitä kautta voikin parantaa suolistoflooraa ja immuunipuolustusta. The Good Guysin uutuusmaku mansikka-basilika oli todella raikas ja pehmeä janojuoma. Heiltä oli saatavilla myös Starter Kittiä eli kombuchan valmistuspakettia, minkä kokeilu alkoi myös kiinnostella, mutta jääköön se seuraaviin kommelluksiin.

ek-iloveme-veganplatter-kombucha.jpg

Luuliemi - chai latte

Luuliemen terveysvaikutukset ovat moninaiset. Sen sisältämät mm. gelatiini, glukosamiini, glysiini ja monet mineraalit vaikuttavat niin vastustuskykyymme kuin suoliston, ihon, kynsien ja nivelten hyvinvointiin. Sillä voi myös taltuttaa allergiat ja astman. Kosmetiikan hittituotteet, kuten kollageeni ja hyaluronihappo tulevat myös luuliemen kautta luonnollisesti nautittuna. Ja jos ei itse jaksa haudutella luita paria päivää, niin Biomedin Lapin puolivillistä porosta tehty ”instant”jauhe on yksi vaihtoehto, josta saa monipuoliset ravintoaineet kerralla, kun sekoittaa sitä kuumaan veteen, keittoihin, patoihin tai vaikka smoothieen. Messuilla oli huippukokki ja villiyrttispesialisti Sami Tallbergin vetämä luuliemibaari, josta sai ostaa luuliemellä tuunattua chai lattea. Mielsin luuliemen käytön enemmänkin suolaisiin ruokiin, joten chai-latte oli eksoottinen yllätys, jossa oli vahvoina makuina kurkuma, mustapippuri, inkivääri, lakritsi, kaneli ja vanilja. Kermaisuutta ja makeutta juoma sai kookosmaidosta ja hunajasta. Terveellistä ja hyvää samaan aikaan.

ek-iloveme-luuliemibaari.jpg
ek-iloveme-luuliemibaari2.jpg

Luonnonmukaisesti tuotettu hajuvesi

Olen etsinyt hajuvettä pitempään luonnonkosmetiikan puolelta, mutten ole löytänyt mieleistäni. Kaikki on tuoksunut nenääni voimakkaasti ruusuvedelle, viherkasveille tai tuoksukynttilöille. Nyt löysin Unique Beauty -kosmetiikkasarjasta useammankin varteenotettavan vaihtoehdon ja ne oli nimetty houkuttelevasti: oli Hyggeä, Fusionia, Summeria ja Darlingia. Näistä päädyin ostamaan viimeisimmän ja siitä vielä ihanan matkapakkausputkilon vain kympillä. Nyt on ihan Darling-olo koko ajan! Muihin luonnonkosmetiikan hajuvesiin verrattuna, nämä Tanskassa tuotetut Eau de perfume -tuoksut eivät haihdu samantien ja valmistusprosessi mukailee synteettisten hajuvesien tuotantoa mahdollisimman paljon. Tässä Darling-tuoksussa on sitä kukkaisuutta, mutta myös vaniljaa, sitrusta ja bergamottia. Ihanan suloinen ja keväinen tuoksu, jota voi siitä huolimatta käyttää myös lokakuussa.

ek-iloveme-unique-hajuvesi.jpg

Matcha-jauhe

Katselin Pur-kaupan osastolla Wild Nutritionin vitamiineja, kun silmiini osui premium-laatuiset KIKI Healthin tuotteet. Heh, koska pelaan samannimisessä jalkapallojoukkueessa, saivat KIKIn tuotteet täyden huomioni. Päädyin valitsemaan messutarjouksista heidän seremonialaatuisen eli korkeinta laatuluokkaa edustavan luomu-matchajauheensa. Olen vasta hiljattain päässyt matchan makuun, mutta tämä tuote vakuutti ensimaistamalta pehmeydellään, makeudellaan ja hienolaatuisilla aromeillaan. Tein tästä matcha lattea iKaffen kanssa, eikä se vaatinut mitään makeutusta tai mausteita kylkeensä. Aion testata jauheen käyttöä myös leivonnassa. Mitähän siitä sitten tulee?

ek-iloveme-kikihealth-matcha.jpg

I love me järjestetään seuraavan kerran 18.–20.10.2019 ja olikin jo tyttöjen kanssa puhetta, että mennään sinne porukalla nauttimaan useammaksi päiväksi.

Pidetään huolta itsestämme arjen ja kiireen keskelläkin! <3

Mustikka-suklaa-raakakakku

Mustikka-suklaa-raakakakku

Tunnelmavalot päällä / Ricky-Tick Big Band &amp; Julkinen Sana @ Logomo

Tunnelmavalot päällä / Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana @ Logomo