Anti-jouluttaja tutustuu kaupungin tapahtumiin / osa 2

Anti-jouluttaja tutustuu kaupungin tapahtumiin / osa 2

Jouluaiheisen juttusarjan ensimmäisessä osassa pohdin juhlaan liittyvää ahdistusta ja avasin musiikkimakuani. Pakko vielä palata sellaiseen jännään detaljiin kuin Last Christmas, joka on muuten paras joululaulu kautta aikojen. Tällä hetkellä harjoittelen sitä soittotunneilla ja soittouraani ajatellen eräänlainen ympyrä sulkeutuu tämän kappaleen myötä.

Nimittäin ala-asteella, kun pyysin ja vaadin pianoa ja pääsyä pianotunneille, sainkin joululahjaksi suht kämäisen korvikkeen: kitaranmallisen Yamaha-soittimen, jossa oli koskettimet ja nippeli-nappeleita paljon. Olin vähän pettynyt, mutta se soitti defaulttina Last Christmasia - ääreist hieno peli sittenkin! Perustettiin sitten siskon kanssa sen säestämänä vielä Safari Duokin… Tietätäjät tietää ja se on kyllä sitten ihan eri tarina se. No, mutta pianon sain sitten myöhemmin ja siitä olen kiitollinen, vaikka turhan harvakseen sitä tulee soiteltua.

Takaisin muihin joulutraditioihin. Viikonloppuna halusin tehdä jotain jouluaiheista. Minussa on sellainenkin puoli, joka haluaa haastaa ja käväistä mukavuusalueen ulkopuolella, joten harkitsin pienen hetken ajan, että olisin osallistunut kaupungissa järjestetylle DIY himmelikurssille. Koska se kuulosti pahimmalta, mitä ihmiselle voi tapahtua. Mutta hinnan puolesta se olisi ollut vain kallis vitsi ja keksin paljon muutakin tekemistä sunnuntain ratoksi kuin kärsiä neljä tuntia himmeleiden parissa. Poikani sanoo aina, ettei hän ole vielä salaatti-iässä, niin samalla totean minäkin, etten ole vielä himmeli-iässä.

Niinpä vietimme perheen kesken ihanan sunnuntain kaupungilla vesisateessa kuljaillen ja muutamia myyjäisiä kiertäen. Vaikka nekin olivat omalla tavallaan jouluisia, mitään tonttulaumaa ei ollut tarjolla. Sopi minulle. Kävimme Turku Design Now! –myyjäisissä Ketarantiellä sekä Grundlagen pop-upissa jokirannassa.

ek-turkudesign-joulumyyjaiset.jpg
ek-turkudesign-joulumyyjaiset2.jpg

Ostin Mooncaken askarreltavan eläinaiheisen lippusiiman pojan huoneeseen. Itseä hemmottelin myös hieman ihan törkeän hyvällä Minnie & Chico -raakasuklaakohvehtirasialla ja Less is More –merkkisellä luonnonkosmetiikan hiustenhoitopaketilla. Kirjoitan tästä itselleni uudesta kosmetiikkamerkistä lisää testaamisen jälkeen, jos tykästyn.

Enemmänkin kaikkea olisi mieli halajanut, mutta shoppailin maltilla. Grundlagen setti on muuten käynnissä ensi sunnuntainakin, joten menkää ihmeessä, jos laadukkaat design-tuotteet, kirjat, luonnonkosmetiikka, korut, kukkaset yms. kiinnostavat.

ek-grundlage-joulupopup4.jpg
ek-grundlage-joulupopup.jpg

Kotimatkalla perheen pienin innostui ehkä eniten Stokkan Arilyn-applikaatiolla toimivista tonttuovista. Perinteinen Stokkan jouluikkunakin tutkittiin erityisen tarkkaan. Mutta tiedoksenne, että erittäin varteenotettava kilpailija löytyy myös Elvina Cafessa. Todella hieno, jossa mm. Turtlesit rullaavat paketointikoneeseen.

ek-turkujoulu-stokkanikkuna2.jpg
ek-turkujoulu-stokkanikkuna.jpg
ek-turkujoulu-yliopistonkatu.jpg

Alkaa tuo omakin ikkunalauta näyttää jo melkoiselta joulukuvaelmalta, koska mies ja koska lapsi, mutta annettakoon tämä joulun hengessä anteeksi. Näin se anti-jouluttaja pikku hiljaa pehmenee.

Lue myös jouluaiheisen juttusarjan ykkösosa: ”Entinen anti-jouluttaja esittäytyy”.

Anti-jouluttajan keittiössä / osa 3

Anti-jouluttajan keittiössä / osa 3

Entinen anti-jouluttaja esittäytyy / osa 1

Entinen anti-jouluttaja esittäytyy / osa 1