Joulun tunnelmaa ja oispa rahkaa / osa 4

Joulun tunnelmaa ja oispa rahkaa / osa 4

Lumiset jouluterveiset Rovaniemeltä! Matkustimme tänne VR:n päiväkyydillä ja maalailin etukäteen kauhukuvia 8,5h:n matkasta kahdella vaihdolla, liian suurilla matkatavaroilla ja yhdellä uhmakkaalla kolmevuotiaalla, jolla ei periaatteessa ole edes istumapaikkaa. Mutta matka meni sittenkin aivan täydellisesti! Vaihdot ja ruokailut sujuivat, pädiä ei tarvittu ja suuremmilta kiukuilta selvittiin, vaikka päikkärit eivät maistuneetkaan. Bookbeatin Siiri-äänikirjat olivat hitti, samoin piirtäminen ja tietenkin leikkivaunu. Aivan mahtavaa.

Monta kertaa ollaan lennetty Rovaniemelle, hinnan ja ”kätevyyden” puolesta. Viime kerralla matkustimme Norwegianin siivillä, mutta rikkoivat sitten kaikki matkatavaramme, eivätkä korvanneet mitään ja palvelu oli uskomattoman töykeää. Täten päätimme, ettemme Norwegianilla enää lennä. Ja onhan junailu myös ekoteko ilmastonmuutosta ajatellen.

ek-joulutus-rovaniemi-puita2.jpg
ek-joulutus-rovaniemi-pihaa.jpg
ek-joulutus-rovaniemi1.jpg

Onhan täällä sellaista talven tunnelmaa, jota ei etelässä ole. Aatonaattona oli napakka -25 asteen pakkanen, mutta nyt on lauhtunut mukavampaan ulkoilulämpötilaan. Luistelut ja ulkoilut maistuvat.

Aatto meni mukavasti ja pikkuinen tonttumme piti koko päivän pukkijännitystä yllä. Joulurauhan julistus katsottiin Areenasta, kun ei tällä kertaa itse päästy paikan päälle.

ek-joulutus-rovaniemi-pihaa2.jpg
ek-joulutus-rovaniemi-tonttu.jpg

Äitini teki aina joulupöydän jälkkäriksi luumurahkaa, se on hieno muisto se. Niinpä olen pitänyt siitä perinteestä kiinni. Maidoton ja sokeriton versio pojalle tuli ihan vaan vatkaamalla jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi ja keitetyt & soseutetut luomuluumut joukkoon. Ripaus aitoa vaniljaa kyytiin ja valmista tuli. Vaihtoehdoksi tein toisen version rahkalla ja oikealla kermalla, mutta ilman sokeria sekin, koska se oli itsessään jo niin makeaa.

ek-joulutus-rovaniemi-luumurahkaa.jpg
ek-joulutus-rovaniemi-luumurahkaa2.jpg
ek-joulutus-rovaniemi-luumurahkaa3.jpg
ek-joulutus-rovaniemi-luumurahkaa5.jpg

Tällainen pidempi, parin viikon joululoma tuli tarpeeseen ja huomaan olevani ihan hirveän väsynyt, vaikka olen nukkua saanutkin. Ehkä jokin stressi helpottaa ja voisi vaan nukkua päivät putkeen. Se lienee joulun aikaan sallittuakin? Kiitos vaan isovanhemmille, jotka auttavat lapsenhoidossa hurjasti. Nyt aion kerätä voimia ja energiaa ensi vuodelle ja uusille kujeille.

Leppoisia pyhiä toivotellen päätän neliosaisen jouluraporttini tähän. Viettäkää aikaa rakkaittenne kanssa ja syökää luumurahkaa. Rahkalla tai ilman. <3

Jouluaiheisessa juttusarjassa ilmestyneet myös:
”Entinen anti-jouluttaja esittäytyy” , ”Anti-jouluttaja tutustuu kaupungin tapahtumiin” sekä “Anti-jouluttajan keittiössä”.

Kalenterikatsaus

Kalenterikatsaus

Anti-jouluttajan keittiössä / osa 3

Anti-jouluttajan keittiössä / osa 3