Ihania ruokakokemuksia ja livemusaa Rovaniemellä

Ihania ruokakokemuksia ja livemusaa Rovaniemellä

Parin viikon lomailu appivanhempien luona Rovaniemellä on ollut ihanan rentouttavaa aikaa poissa arjesta ja kiireestä. Vietettiin aikaa yhdessä kämpillä, saunottiin koko vuoden edestä ja nautittiin lumisesta maisemasta. Ohjelmaan on myös kuulunut uusien ravintoloiden testausta kuin myös deiteillä käyntiä. Oman miehen kanssa siis. ;)

Jos lähdetään kronologisessa järjestyksessä aamusta iltaan näissä indoor-suosituksissa niin aloitetaan brunssista. Testattiin siis upouusi, marraskuussa avattu kasvisruokakahvila Woodss. Varsinainen brunssi ei ollut käynnissä, vaan koottiin setti itse, mutta huhujen mukaan oikeita brunsseja on luvassa tulevaisuudessa. Meidän brunssimme sisälsi mm. kombuchaa, nokkoslattea, kerkkäsmoothieta, tyrnishottia, talvista tuorepuuroa ja punajuuri-vuohenjuusto-rieskaa. Jälkkäriksi raakakakkua, tietenkin.

ek-rovaniemi-woodss-rieska.jpg
ek-rovaniemi-woodss-nokkoslatte.jpg

Setti oli aivan taivaallinen. Joulun kevyt “konvehtoituminen” tuntui jo kropassa sen verran, että aito ja ravinteikas ruoka maistui entistäkin paremmalle. Porkkanaa ja ruusunjuurta sisältänyt tyrnishotti oli raikas, tuorepuuro lämpöisen kanelinen ja rieska korosti hienosti punajuuren, vuohenjuuston, omenan ja pähkinän liittoa. Vadelma-suklaa-laku-kakku kruunasi aterian.

ek-rovaniemi-woodss-kombucha.jpg
ek-rovaniemi-woodss-smoothiet.jpg

Jos asuisin Rovaniemellä, olisi Lapin superfoodeja tarjoileva Woodss varmasti vakiopaikkani. Miljöö oli rauhallisen vehreä huonekasveineen ja taustalla soivine linnunlauluineen. Uutta ja erilaista ja sellaista, mitä kaupungista on selkeästi puuttunut. Paikassa oli myös pieni työskentelytila, mikä on oiva vaihtoehto hälyisten kahviloiden sijasta.

ek-rovaniemi-woodss-interior1.jpg
ek-rovaniemi-woodss-interior2.jpg

Lounaalla kävimme ystäväni kanssa yhtenä päivänä poroajelun päätteeksi Arctic Treehousen Rakas-ravintolassa. Paikka ei sinänsä ollut uusi, mutta uusi meille. Tunnelma oli siellä kieltämättä kohdillaan. Henkeäsalpaavat maisemat, kiva taustamusiikki ja seesteinen miljöö, ainakin ennen suuren turistilauman saapumista. Tarjolla oli keitto- ja salaattivaihtoehdot, mutta myös perinteistä poronkäristystä. Valitsimme villinä korttina kuitenkin burgerit, jotka olivat oikein maukkaat.

ek-rovaniemi-rakas-interior.jpg
ek-rovaniemi-rakas-kuusi.jpg

Deitti-iltana kävimme uudessa Rokan pikkuveljessä tai -siskossa, joka oli avattu ytimeen ilmeisesti jo keväällä. Street bistro -tyyppisessä versiossa ollaan käyty useampaan kertaankin syömässä mm. “maailman parhaat ruusukaalit”, mutta tämä uusi paikka oli hienompi, viinibaarihenkinen. Keittiömenu oli sinänsä kiva, että siinä sai valita kaksi alkuruokaa, yhden väliruoan ja yhden pääruoan. Valitsimme eri juttuja ja jaoimme niitä, jolloin pääsimme maistelemaan lähes koko listan läpi. Kokonaisuus oli hyvä ja etenkin alkupalat olivat oikein onnistuneita.

Rokasta siirryimme pakohuoneeseen. Hävettää myöntää, mutta tällä kertaa emme päässeetkään tunnissa ulos. Täpärää tappiota jäimme sitten märehtimään Bar 21:een ja ostimme lohdutuspalkinnoksi hillavohveleita (tai lakaksi minä pruukaan sanoa). Yllätykseksi päästiin vielä jälkkärin syömisen ohella livemusaa kuulemaan. Stage Addicts Duo veti covereita, mutta kyseessä ei ollutkaan mikään perinteinen ruotsinlaiva-trubaduuri, vaan kuulimme loistavia vetoja niin Offspringistä Green Day:hin kuin myös Taylor Swiftistä Backstreet Boysiin. Hyvä meininki ja hauskaa läppää. Uskoisin, että loistava bändi vaikka bileisiin. Vinkkinä pohjoisen asukeille.

ek-rovaniemi-21-stageaddicts1.jpg
ek-rovaniemi-21-stageaddicts2.jpg
ek-rovaniemi-21-stageaddicts3.jpg

Rovaniemi on näyttänyt kyllä parhaat puolensa tällä reissulla. Toiseen postaukseen päätin säästää outdoor-tärpit, jottei postaus venyisi ihan mahdottoman pitkäksi. Palataan pian asiaan!

Rovaniemen parhaat ulkoiluaktiviteetit - nössöille

Rovaniemen parhaat ulkoiluaktiviteetit - nössöille

Kalenterikatsaus

Kalenterikatsaus