Rovaniemen parhaat ulkoiluaktiviteetit - nössöille

Rovaniemen parhaat ulkoiluaktiviteetit - nössöille

Viimeksi kirjoitin Rovaniemen hyvistä ruoka- ja keikkakokemuksista. Tähän postaukseen päätin koota hyviä ulkoiluaktiviteetteja kaupungissa. Lähinnä muutaman kerran vuodessa vierailevan turistin silmin. Nyt tietenkin odotatte vinkkejä äärimmäisen vauhdikkaista husky- tai moottorikelkkasafareista ja laskettelureiteistä mustilla rinteillä. Tai että kerron ne parhaat majoituspaikat lumilinnoissa ja päälle vielä ehdotan vesihiihtoa avannossa.

Tulette ikävä kyllä pettymään.

Olen nimittäin kuuluisa onnettomasta kylmänsietokyvystäni. Tarina kertoo minun pyrkineen kylpyläosaston kylmähuoneesta jo alle minuutin oleskelun jälkeen saranapuolelta ulos. Koska jäseniin ihan sattui. Ja talviurheilulajeja kun mietitään, niin ihan kaikessa minulle riittäisi se loivempikin mäki, vähän jarrutellen. Lienee kokemuksen puutetta, mutta onhan se nyt aika jännää, kun välineet vievät naista, eikä päinvastoin.

ek-rovaniemi-punainen-taivas.jpg

Lapsen kanssa seikkaluksi riittää kyllä ihan vaan paukkupakkasissa luistelu, lumileikit tai pulkkailu. Pulkkamäkeen mentiin tällä kertaa lähimäkeämme kauemmaksi Rokenmäkeen, ystävien johdattamina. Ja voi että, mitkä lumenhuurtamien puiden kyllästämät maisemat siellä odottikaan! Pöpelikkövaara teki hommasta myös aika jännää. Selvisimme kuitenkin naarmuitta.

ek-rovaniemi-pulkkamaki-matkalla.jpg
ek-rovaniemi-pulkkamaki-pulkkailijat2.jpg
ek-rovaniemi-pulkkamaki-pulkkailijat.jpg
ek-rovaniemi-pulkkamaki-maisemat1.jpg

Paikallisen ystäväni kanssa meillä on aina vierailuni aikana tapana tehdä kaksin jokin extremeretki. Olemme samanhenkisiä nössöjä, joten extremen skaala on sen mukainen. Pari vuotta sitten suunnittelimme retkeä, joka olisi pitänyt sisällään lumikengillä patikointia umpihangessa ja vielä pimeään aikaan. Onneksi tulimme järkiimme ja kävelimme vain (ilman lumikenkiä) opastettua patikointireittiä semihämärässä noin 5 minuuttia laavulle. Söimme siinä eväät ja kävelimme takaisin. Jo siinä ajassa ehdimme rikkoa 2/3 otsalampuista ja sokaisin itseni sillä ainoalla toimivalla, samalla kompastuen auratun väylän ohi hankeen naamalleni. Tiedä mitä olisi sattunut, jos olisimme patikoineet vaikka jopa puolisen tuntia. En ehkä olisi tässä kertomassa tätä kaskua.

Tällä kertaa seikkailumme suuntautui Joulupukin pajakylän tienoolle ja siellä Arctic Reindeer -porotilalle, jossa pääsimme tutustumaan tämän monipuolisen perheyrityksen toimintaan. Oli valtava kota, tunnelmallisia hirsipirttejä (vuokrattavissa vaikka juhlatilaksi) ja erilaisia aktiviteetteja ryhmille, kuten Lapinkaste. Pääsimme silittämään poroja ja ajelemaan niiden vetämällä kelkalla - ihan itse. Oli vain hiljainen, valkea metsä ja kepeästi kulkeva kelkka. Se oli etelän tytölle aika eksoottinen kokemus se.

Lienee turha edes mainita, että mentiin kävelyvauhtia. <3

ek-rovaniemi-poroajelua-kota.jpg
ek-rovaniemi-poroajelua-porot.jpg
ek-rovaniemi-poroajelua-leevi.jpg
ek-rovaniemi-poroajelua-me.jpg
ek-rovaniemi-poroajelua-kyydissa.jpg
Hyvän mielen smoothie

Hyvän mielen smoothie

Ihania ruokakokemuksia ja livemusaa Rovaniemellä

Ihania ruokakokemuksia ja livemusaa Rovaniemellä