Astetta parempaa kasvisruokaa Hüggen tapaan

Astetta parempaa kasvisruokaa Hüggen tapaan

Viime viikonloppuna tuli käytyä niin mainiossa ravintolassa, että päätin kirjoittaa siitä arvion. Turussa on mielestäni harmittavan vähän oikeasti hyviä kasvisravintoloita. Lounaspaikkoja tulee viime vuosia muistellen mieleen useampiakin, mutta päällimmäiseksi on jäänyt ne yhden paikan ruskeat ja harmaat mössöt, jotka olivat päivästä toiseen lähes samoja. Onneksi Kuori on tuonut jonkinlaisen faceliftin kaupungin kasvisruokatarjontaan. Samoin Eliksiiri on pirteä poikkeus lounaspaikoissa.

En ole kasvissyöjä, vaikka olenkin lisännyt kasvisruoan syöntiä. Mutta silloin, kun syön kasvisruokaa, haluan, että siinä on riittävästi proteiinia ja makua. Haluan myös, että se sisältää muutakin kuin perunaa ja porkkanaa tai pelkkiä papuja. Niin paljon kuin tykkäänkin kikherneistä tai soijasuikaleista, ei elimistöni tunnu tykkäävän niistä suurissa määrin. Olen siis aika tarkka kasvisruoastani.

Syksyllä Vähätorin liepeille avattu Hügge kiinnosti heti avauksen yhteydessä, mutta vasta kun kävelin sen ohi ja näin viihtyisän miljöön viherseinineen, piti päästä paikkaa heti testaamaan. Paikan nimi antoi ennemmin viitteitä vihreän teen juonnista villasukissa, mutta yllätyksekseni kyseessä olikin tyylikästä fine diningia.

ek-hugge-ulkoa.jpg

Pöydät olivat lähes täynnä kaikenikäisiä seurueita. Oli lapsia, pariskuntia, työporukoita. Viereisessä pöydässä puhuttiin THL:n liian alhaisista D-vitamiinisuosituksista ja toisessa kolmenkympin kriisistä. Hyvä meininki.

Alkuun valitsimme kolme alkuruokaa jaettaviksi: artisokkaa, burratajuustoa ja avokadoa. Ai että, kaikki olivat todella näyttäviä ja maistuvia, mutta suosikikseni nousi avokadoannos. Jos ruoassa on avokadon lisäksi korianteria, limeä ja chiliä, niin harvoin olen pettynyt. Artisokkaa oli annoksessa kahdella tapaa ja pyree oli makean kermainen. Burratasetti oli puolestaan monipuolinen, mutta itse mozzarella jäi vähän voimakkaampien makujen varjoon. Paahdetut korianterinsiemenet ja pistaasikreemi olivat kyllä onnistuneita.

ek-hugge-artisokka.jpg
ek-hugge-burrata.jpg
ek-hugge-avokado.jpg

Pääruoaksi mieheni valitsi lämpimän mausteisen myskikurpitsa-massamancurryn kardemumma-riisillä, minä puolestaan sieni-riisinuudeli - “hot potin”. En tiennyt, että siitakesienet voivat olla niin päräyttävän hyviä tai sitten aiemmin syömäni sienet ovat valmistettu ihan väärin. Ohessa riisinuudelia, päällä tietenkin korianteria ja vieressä kimchiä. Aterian kruunasi vielä sieniliemi, joka kaadettiin juhlallisesti annoksen päälle vasta tarjoiluvaiheessa.

ek-hugge-miljoo.jpg

Nyt tulee repertuaarin ainoa pettymys: sidedish nimeltään mausteiset perunat mustalla valkosipulimajoneesilla. Ehkä kaikki muu oli yksinkertaisesti niin hyvää, että peruna oli vain perunaa ja suuhuni liian tulisesti maustettua. Mutta jälkiruokaan siirryttäessä tämä oli jo anteeksiannettu ja unohdettu.

ek-hugge-kurpitsacurry.jpg

Jaoimme siis vielä laku-karhunvatukka-parfaitin, joka oli TÄYDELLISTÄ. Rakuuna ei kylläkään kuulu mielimausteisiini, mutta pienenä granita-lisänä se sopi pienten lakumarenkien päälle hyvin. Valkosuklaan, lakritsin ja, karhunvadelmien liitto oli niin suussasulava, että ellen olisi ollut niin täynnä, olisin vaatinut sitä lisää.

Palvelu oli asiantuntevaa & miellyttävää ja hinta-laatu -suhde kohdillaan. Vilpittömästi voin suositella Hüggea kaikille. Varsinkin sekaruokavaliota noudattaville silmiä avaavana kokemuksena siitä, että kasvisruoka on oikeasti hyvää. En muista, milloin viimeksi olisin ollut missään ravintolassa niin tyytyväinen jokaiseen osaan ateriasta.

Tätä pitää pian päästä kokeilemaan uudelleen, vaikkapa lounaan muodossa!

Hügge, Linnankatu 3, Turku
https://hugge.fi/

Kookosjogurttia kolmella tapaa: mango, suklaa ja laku

Kookosjogurttia kolmella tapaa: mango, suklaa ja laku

Hyvän mielen smoothie

Hyvän mielen smoothie