Hyvän mielen smoothie

Hyvän mielen smoothie

Kotiinpaluu Rovaniemeltä päiväjunaillen meni olosuhteisiin nähden todella hyvin. Muutaman tunnin yöunilla puskettiin läpi päivän yllättävän leppoisasti ja lapsi viihtyi piirtämisen, kirjojen ja pikkuautojen parissa lähes täydellisesti. Meillä toimi rauhalliset istumahytit paremmin kuin leikkivaunu.

Kotona oltiin sitten joten kuten päästy taas arkirutiinehin kiinni, kun lapsella nousi kuume heti ensimmäisen arkipäivän jälkeen. Ilmeisesti adenovirus, koska oli kuumetta, flunssaa ja vatsaoireita. Ja yksi mielikuvituksellinen patteri vatsassa, jota käytiin ihan vaan varmuuden vuoksi päivystyksessä tarkistamassa. Voihan kolmevuotiaan tarinat! Kun täyttyi kolme päivää yhtämittaista kotonaoloa pienen reppanan kanssa, niin alkoi itselläkin jo hymy hyytyä. Sinänsä ollaan päästy aika helpolla sairastelujen suhteen, mutta kyllähän se on aina kurjaa, kun lapsi on kipeänä.

Siispä päätin tehdä sairastuvalla mielialaa kohentavaa smoothieta. Tai muijaa, niinkuin lapsi tapasi pienenä sanoa ja se on jäänyt meidän taloudessamme elämään. Teen jonkin verran smoothieita aina omilla ohjeilla, mutta useasti niiden pääpaino on marjoissa, koska pakastimessa on niin paljon mustikoita (kiitos iskäni). Tällä kertaa kuitenkin kaipasin jotain vihreää ja raikasta kaiken sen joulumässäilyn jälkeen.

ek-happinesssmoothie-kadessa.jpg

Improvisoin vihersmoothien, jossa oli mm. cashew-pähkinöitä, banaania ja avokadoa, jotka kaikki sisältävät runsaasti tryptofaani-aminohappoa. Tämä muuttuu elimistössä melatoniiniksi ja serotoniiniksi ja serotoniini taas lisää onnellisuutta. Siksi nimesin sen happiness-smoothieksi. Ja koska aineksista tehtiin myös ennen blenderöintiä urpohko hymynaama.

ek-happinesssmoothie-ainekset-naama1.jpg
ek-happinesssmoothie-ainekset-pahkinat.jpg

Smoothiet ovat yleensäkin oiva paikka piilottaa ne salaatit, pinaatit, sellerit ja muut, jotka eivät muuten uppoa lapselle. Makeudeksi tuli banaania ja omenaa ja hyvät rasvahapot saatiin puolestaan cashew-pähkinöistä ja avokadosta. Omaan versioon lisäsin vielä chlorella-viherjauhetta ja luomu-vege-proteiinijauhetta.

ek-happinesssmoothie-pinaattijapilli.jpg
ek-happinesssmoothie-pinaatti1.jpg
ek-happinesssmoothie-sydan.jpg

HAPPINESS-VIHERSMOOTHIE

(n. 3 lasillista)

½ banaani
1 avokado
1 vihreä omena
½ sitruunan mehu
n. 5cm pala kurkkua
2 lehtisellerin vartta
1 iso kourallinen baby-pinaattia
1 kourallinen romaine-salaattia
1 kourallinen cashew-pähkinöitä
3 dl vettä
ripaus laadukasta suolaa

EXTRAT

1 tl chlorella-jauhe
1 iso rkl vege-proteiinijauhetta


Tuoreet yrtit, kuten minttu, olisi sopinut mukaan, mutta niitä ei ollut nyt saatavilla. Näillä eväin - ihanaa päivää ja väistelkäähän pöpöjä mahdollisimman tehokkaasti!

Astetta parempaa kasvisruokaa Hüggen tapaan

Astetta parempaa kasvisruokaa Hüggen tapaan

Rovaniemen parhaat ulkoiluaktiviteetit - nössöille

Rovaniemen parhaat ulkoiluaktiviteetit - nössöille