Suklaamoussemainen raakakakku ja ystäviä

Suklaamoussemainen raakakakku ja ystäviä

Olen ennenkin maininnut, että minulla on (paha) tapa seurata romanttisia reality-sarjoja ja olen erikoistunut nimenomaan Bachelor-sarjoihin. Heavy userina menee niin kaikki suomalaiset kuin jenkkiversiot, Bachelorit ja Bachelorettet. Olen aivopessyt ystäviäni tähän pahamaineiseen kulttiin mukaan, sillä ilo on tehty jaettavaksi. Tapanani on kutsua ystäviäni meille katsomaan sarjan ensimmäistä jaksoa kuin myös Season Finalea eli päätösjaksoa ja leipoa ainakin jokin raakakakku, joskus muutakin.

ek-bachelorhistoriaa1.jpg
ek-bachelorhistoriaa2.jpg
ek-bachelorhistoriaa3.jpg

Ystäviä näkee muutenkin niin harvoin, että tämä on hyvä tapa nähdä heitä ja keskustella elämän iloista ja suruista - viihdehömpän vastapainona. On itketty ja naurettu, joskus katsottu omatekemä videokooste kauden vaiheista ja juotu alkoholitonta skumppaa hienoista laseista. Koska elämä on juhla! Sarjan ensimmäisen jakson kohdalla arvostellaan Bachelor(ette) ja kilpakosijat ja viimeisen jakson jälkeen googletetaan, kestikö rakkaus.

ek-raakakakku-suklaamousse-vaakaosa.jpg
ek-raakakakku-suklaamousse-vaakakoko.jpg

Uusi suomalainen poikamies Christoffer Forsman ei meitä ensinäkemältä kauheasti säväyttänyt, mutta pisteet aitoudesta ja “kunnollisuudesta” (enkä tarkoita nyt fyysistä puolta). Mutta mielenkiintoinen kausi varmasti luvassa, can’t wait! Mitä te tykkäsitte uudesta poikamiehestä, kommentoikaa?!

ek-raakakakku-suklaamousse-jalustalla.jpg
ek-raakakakku-suklaamousse-pystysivu.jpg

Tällä kertaa olin tehnyt täysin viljatonta ja proteiinipitoista pitsaa tarjolle Tuulia Talvion mahtavalla ohjeella sekä oman kehittelyn tuloksena simppelin suklaamoussemaisen raakakakun. Kakusta tuli moussemaisuutensa ja raikkaan marjakoristuksen ansiosta miedon makuinen, joten jos toivot makeampaa tai tuhdin suklaista, lisää makeutusta tai raakasuklaajauhetta. Ja ohje tulee tässä:

Raakasuklaa-moussekakku

Pohja

2 dl pekaanipähkinöitä
5 tuoretta taatelia
½ tl ceylon-kanelia
1 rkl sulatettua kookosöljyä
ripaus laadukasta suolaa

Blendaa pähkinät ja taatelit massaksi. Lisää mausteet ja lopuksi öljy. Kaada taikina irtopohjavuokaan (n. 16cm halkaisijaltaan) ja painele tasaiseksi. Laita vuoka pakastimeen jähmettymään siksi aikaa, kun olet tehnyt täytteen.

Täyte

4 dl cashew-pähkinöitä (liota väh. 4h)
1 ½ dl vettä
1 ½ tl vaniljauutetta
1 ½ tl lucuma-jauhetta
1 iso avokado
1 ¼ dl raakakaakaojauhetta
⅓ iso banaani tai puolikas pientä
5 rkl kookossokeria
¼ dl kaakaovoita
¼ dl kookosöljyä

Blendaa liotetut ja huuhdellut pähkinät veden kanssa sileäksi. Lisää mausteet ja kookossokeri+banaani ja blendaa vähän kerrallaan ja maistellen, että makeus on sopiva. Lopuksi sulatetut öljyt ja sekoittele seos ihan tasaiseksi. Kaada vuokaan ja laita pakasteeseen jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi.

Valmiiseen kakkuun tein päälle suklaakuorrutuksen tällä ohjeellani (ilman ashwagandhaa) ja koristelin vielä puutarhavadelmilla, herukoilla, mulperinmarjoilla sekä mintunlehdillä.

Herkullisia hetkiä unelmien poikamiehen parissa! <3

Wild Nutritionin tuotteet lapsille

Wild Nutritionin tuotteet lapsille

Ihana aamu @ Café Victor

Ihana aamu @ Café Victor