Ihana aamu @ Café Victor

Ihana aamu @ Café Victor

Viikonloppuna saimme mieheni kanssa ainutlaatuisen yllätyshetken kahden, kun lapsi kieltäytyi lähtemästä serkkujen luota kotiin. Hän sai sitten tahtonsa periksi ja jäi yökylään. Kävimme kaksin syömässä illallista (juttua siitä tulossa myöhemmin) ja lisäksi vielä seuravana aamuna ulkona kulttuurilla kyllästytetyllä aamupalalla.

ek-taidemuseonmaki-turku.jpg

Kiinnostavia brunsseja oli sunnuntaina Turussa useitakin, mutta aamiaispaikaksi valikoitui Taidemuseon sympaattinen Café Victor, koska olen halunnut testata heidän aamiaistaan jo pitkään, mutta nyt vasta siihen tarjoutui mahdollisuus. Olen nimittäin käynyt kerran aikaisemmin Victorissa lounaalla ja vaikutuin mm. upeasta miljööstä, mummolan astioista ja ystävällisestä palvelusta. Maun lisäksi hinta-laatu –suhde (8,50€) oli keitto + lisukesalaattilounaassa varsin kohdillaan.

ek-cafe-victor-taidemuseo-ulkoa.jpg

Kahvilan leivonnaiset ja muut herkut valmistetaan tuoreista raaka-aineista omasssa keittiössä. Tämä myös resonoi vahvasti oman aatemaailmani kanssa. Museon aulaan oli katettu pieniä pöytiä ja pöydissä söpöjä kukkasia. Valo tulvi vienosti sisään museon upeista kaari-ikkunoista. Vanhat koristeelliset astiat ja arvokas miljöö loivat samaan aikaan sympaattista ja ylevää tunnelmaa. Oli sellainen olo, kuin ulkomailla olisi, vaikka oltiinkin lähes naapurissa.

ek-cafe-victor-aamiainen-ikkuna.jpg
ek-cafe-victor-aamiainen-kukat.jpg
ek-cafe-victor-aamiainen-poyta-kukat.jpg

Aamiaislistan ensimmäinen elementti sisälsi jugurttia, hunajaa ja Eetun vanhempien poimimia mustikoita. Just näin. Tykkäsin annoksesta jo ennen maistamista - ja onneksi maistamisen jälkeenkin. Kuuden minuutin munan halusin vaihtaa omasta setistäni ja sain tilalle itsetehtyä seitania. Sepäs olikin varsin miellyttävä uusi tuttavuus. Valkosipulinen majo täydensi annosta hyvin. Pitkälliseltä gluteeninvälttelyltäni en ollut seitania koskaan maistanut, mutta nyt halusin kokeilla, koska en ole enää ollut niin orjallinen ruokavaliossani.

ek-cafe-victor-aamiainen-seitan.jpg

Omenamehun vaihtoehtona oli tällä kertaa tuorepuristettu vihermehu kiivistä ja kurkusta, joka houkutteli minut mukaansa. Mieheni pysyi omenassa. Vihermehu oli ihanan raikas, eikä omenakaan liian makea. Mehut tarjoiltiin ihanista old school –lasipulloista pahvipillien kanssa. Niiin sööttiä, olin aivan innoissani.

ek-cafe-victor-aamiainen-poyta.jpg

Tuore leipä maistui oman keittiön kirnuvoin, kotijuuston ja pikkelöidyn juurisellerin kera. Varastin myös seitanin päältä pinaattia leivälleni, kun kaipasin jotain vihreää lisäksi. Mies tykästyi leipään kovin ja itse fiilistelin eniten juuriselleriä ja mietin mitä kaikkea voisikaan pikkelöidä. Jos osaisi. Aion siis opetella.

ek-cafe-victor-aamiainen-poyta2.jpg

Aamupalan villinä korttina tarjoiltiin annos paahdettua porkkanaa ja palsternakkaa, joiden kyydissä oli mm. spelttiä, creme fraichea ja yrttejä ja pöydässä kasvikset saivat vielä appelsiinkikastikkeen, joka punoi maut hyvin yhteen. Tällaista en kotikeittiössä koskaan keksisi laittaa aamiaiseksi.

ek-cafe-victor-aamiainen-kasvisannos.jpg

Turun Kahvipaahtimon kahvi maistui varmasti huomattavasti paremmalta pienestä kukilla koristelusta kupista, vaikka siihen ei paljoa kerralla mahtunutkaan. Mutta santsata sai mielin määrin. Tarjolla oli myös Teepolun haudutettua teetä. Kuulemma koko menun saisi myös gluteenittomana tai vegaanisena. Nämä versiot testiin siis ensi kerralla!

ek-cafe-victor-aamiainen-miljoo.jpg

Hyvän aamiaisen jälkeen jäin miettimään, että vaikka tykkään brunsseista kovasti (katso myös arvioni Teatron brunssista), niin monesti niissä tulee syötyä itsensä ihan tärviölle, kun on sataa sorttia ja lähes kaikkea pitää maistaa. Ja lautaselle osuu kyllä onnistuneita ja mutta vähän heikompiakin juttuja. Tykkäsin Victorin aamupalassa siitä, että tuli täyteen, muttei ähkyyn. Lisäksi pääsi maistamaan herkullisia erikoisuuksia. Näitä pieniä ja laadukkaita annoksia, joista mikään ei jättänyt kylmäksi.

Ja huom. alle kahdella kympillä ei monessakaan paikassa brunsseilla, mutta Victorin aamupala oli vain 18€. Kahvilalle siis erittäin vahva suositus. Kiinnostaisi joskus myös kokeilla Taidemuseon upeassa miljössä järjestetty keikka tai jonkin tilaisuuden järjestäminen siellä cateringeineen. Kaikkea näitä tarjoaa Café Victor.

Tällä kertaa pyörähdimme vielä katsomassa museon näyttelyt, ennen kuin ryntäsimme hakemaan lasta yökylästä. Tämä oli ihana aamu, lisää tällaisia!


Café Victorin aamupala la-su 11-14 Turun Taidemuseossa.
www.turuntaidemuseo.fi/cafe_victor 

Suklaamoussemainen raakakakku ja ystäviä

Suklaamoussemainen raakakakku ja ystäviä

Lapsen flunssaan hoitovinkit ja asiaa antibiooteista

Lapsen flunssaan hoitovinkit ja asiaa antibiooteista