Sushia ja tuijottelua @ Shibui

Sushia ja tuijottelua @ Shibui

Kävin eräänä päivänä Kivikukkaron K-kaupassa ja koska en ollut pitkään aikaan käynyt niillä hoodeilla, huomasin, että entisen Anttilan tiloihin on tullut parikin uutta ravintolaa. Japanilaisravintola Shubui näytti kovin viihtyisältä, eikä liian ruuhkaiselta ja halusin päästä testaamaan heidän lounasvaihtoehtonsa mitä pikimmiten. 

ek-shibui-ulkoa.jpg

Tarjolla oli tällä kertaa joko possumunakasta tai grillattuja kasviksia, jotka eivät oikein resonoineet mielitekojeni kanssa, joten herkullisen näköinen sushibuffa sai ääneni. Pöydässä oli laaja valikoima vegaanisia makeja sekä tofu- ja kanamunanigireitä, mutta vaan yhtä sorttia kalanigireitä. Lohta sisältävä misokaan ei sisältänyt siinä vaiheessa enää juurikaan sattumia. Ehdin jo hieman pettyä ja kasasin lautaselleni korvaukseksi suuren määrän salaatteja, vaikka yleensä salaattipöytä sushin yhteydessä on sama kuin leipävirheen tekeminen laivan buffassa. Eli mielelläni keskityn buffeteissa oleelliseen. 

ek-shibui-miso-lautanen.jpg

Mutta salaatteja mutustellessani huomasin yllättäen tarvitsevani juuri tuota tuoretta ja raikasta vihreää siihen kylkeen, eikä se sotinut mitenkään sushin makujen kanssa. Oli monipuolista vihersalaattia, coleslawta ja ihanaa wakame-salaattiakin. Misokin maistui tarpeeksi lohiselle ilman niitä palojakin. Ja simsalabim - samassa pöytä täytettiin uudella valikoimalla ja sain kaipaamiani kaloja!

Halusin maistaa kaikkia, niitä vegaanisiakin. Vaikka en itse olekaan vegaani, niin arvostan, että erilaiset ruokavaliot huomioidaan hyvin ja valikoima sisälsi paljon muutakin kuin pelkkiä perinteisiä kurkkumakeja. Palaset olivat sopivan kokoisia, ne pysyivät koossa hyvin ja riisi oli melko tiivistä. Ja kun pahimmillaan “vääränlainen” soijakastike pilaa koko sushin, Shibui sai pisteet maukkaasta soijasta. Tuoreus maistui ja suupalat näyttivät siltä, että ne oli tehty huolella. 

ek-shibui-lohinigiri.jpg
ek-shibui-puikot.jpg

Jälkkärin (mustikkapiirakka) jätin väliin, mutta vihreää teetä nautin paikan hengessä ja se tuotiin minua varten hautumaan pöytään. Oli ihan aitoa tavaraa, eikä sitä Snörenille maistuvaa termariteetä, mitä monissa sushipaikoissa tarjoillaan. En tiedä, mitä se oikein on.

ek-shibui-tofunigiri.jpg
ek-shibui-kuppi-kuumaa.jpg

Monenlaisia susheja myös Japanin maalla testanneena arvostan laadukkaita, tuoreista raaka-aineista valmistettuja kauniita paloja “mättösushien” sijasta. Edullinen hinta on toki plussaa, mutta olen valmis myös maksamaan hyvästä laadusta hieman enemmän. 13€ sushibuffasta tässä tapauksessa ei tuntunut ollenkaan pahalta.

ek-shibui-miljoo-poyta.jpg

Ja loppukaneettina: Shubuissa yhdistyi sopivasti parikin intohimoani. Rakastan nimittäin sekä sushia että ihmisten tuijottelua. Ja jotta ette pidä minua ihan creepynä stalkkerina, niin tarkennan, että minusta ihmisvilinä kaduilla turvallisen etäisyyden päässä on jotenkin meditatiivistä ja parempaa puuhaa kuin ainainen puhelimen tuijottelu. Myös edellisessä kodissamme suosikkipuuhaani oli juoda aamukahvi ikkunan ääressä, vilkasta katua tuijotellen ja erilaisia tarinoita ihmisistä keksien. 

Siihen olisikin voinut jäädä istuskelemaan ja kävelykadun hahmoja tuijottelemaan. Menkää tekin Shibuihin maistamaan oivallista sushia ja tuijottakaa puhelimien sijasta ihmisiä. <3

Positiivinen mieli on paras sairausvakuutus

Positiivinen mieli on paras sairausvakuutus

Ei enää pandasilmiä

Ei enää pandasilmiä