Ei enää pandasilmiä

Ei enää pandasilmiä

Kasvojeni iho on kovin herkkä ja kirjoitinkin aiemmin pitkäkestoisesta nenänpieliäni runnelleesta kotiäitileprasta eli perioraalidermatiitistä, joka on jättänyt kasvoilleni pienen pigmenttieron. Sotavammoja, sanoisin. Olen myös kokeillut lukuisia ja lukuisia silmämeikinpoistoaineita, enkä ole ollut mihinkään täysin tyytyväinen. Joko silmiä kirvelee ja iho kuivaa tai lopputulos muistuttaa pandaa. 

Muutama vuosi sitten kävin Ruohonjuuressa etsimässä silmämeikinpoistoainetta ja myyjä vinkkasi minulle Weledan manteliöljystä. Sille tielle olen jäänyt, koska öljy puhdistaa silmämeikin (ja muunkin meikin) ihanan hellävaraisesti, mutta perusteellisesti. 

ek-weleda-manteliöljy-elisan-meikit.jpg
ek-weleda-manteliöljy-elisan-meikkipöytä.jpg

Ohjeistuksessa sanovat, että kostutettuun vanulappuun laitettaisiin pari tippaa manteliöljyä, mutta tykkään lorotella öljyä vähän enemmänkin ja vesipesun jälkeen laittaa öljyä vielä vähän kasvoja hoitamaan. Olen siirtynyt kasvovoiteista muutenkin enemmän ja enemmän öljyjen suuntaan, koska kasvoöljyistä ei iho kiristä, eikä jää kuivaksi. Öljy ei sisällä vettä, joten se on mainio myös kylmällä säällä.

Weledan hajustamaton ja mieto manteliöljy sisältää myös korkealaatuista luumunkiviöljyä ja oratuomiuutetta ja sitä suositellaan niin herkälle, ärtyneelle kuin akneihollekin sen rauhottavien vaikutustensa ansioista. Ja huom. sitä voi käyttää myös vauvojen ihonhoitoon. 

ek-weleda-manteliöljy-paketti-vaaka.jpg
ek-weleda-manteliöljy-öljypisteet.jpg

Weledan käyttämä manteliöljy on peräisin makeasta lajista, Prunus Amygdaluksesta ja valkoisena tai vaaleanpunaisena kukkiva mantelipuu voi kasvaa seitsenmetriseksikin. Luomutuotetut mantelit tulevat Alicanten läheltä Espanjasta, jossa on huomioitu myös kestävä kehitys ja ympäristönsuojelu mm. veden säännöstelyssä. Itsellä se ainakin herättää luottamusta, että tiedän myös kosmetiikkatuotteissa ainesosien alkuperän ja eettisen toimintatavan. 

ek-weleda-manteliöljy-vaaka.jpg

Tummennetussa lasipullossa oleva öljy on kylläkin liki 30€ hintainen, mutta tuote on riittoisa. Tarjoushaukkana ostan sitä myös aina, kun se jossain on alennuksessa. Monesti minulla on siis uusi pullo jo odottamassa, ennen kuin vanha on loppu. Weledalla on muitakin manteli-sarjan tuotteita, mutta niitä en ole päässyt vielä testaamaan. Tätä voin kuitenkin suositella lämpimästi sekä meikinpoistoon että kasvoöljynä päivittäiseen käyttöön. Tuotetta saa Turun alueella ainakin Ruohonjuuresta ja Sokos Wiklundilta.

Sushia ja tuijottelua @ Shibui

Sushia ja tuijottelua @ Shibui

Makumatkalla Storagessa

Makumatkalla Storagessa