Lisää puhtia tai ajatuksen kirkkautta suklaasta?

Lisää puhtia tai ajatuksen kirkkautta suklaasta?

Voitin taannoin Biohakkereiden arvonnassa heidän funktionaalisia uutuussuklaitaan. Siis minä, joka en ikinä voita missään arvonnoissa mitään! Muistan ainoastaan voittaneeni ala-asteella koulun arpajaisissa auton vetokoukun. Great success! Olen seurannut mielenkiinnolla Olli Sovijärven sekä Biohakkereiden touhuja jo jonkin aikaa ja ostin myös ennakkotilaajana heidän käsikirjansa, joka tuntuu olevan loputon tiedonlähde terveellisiin elintapoihin. Paksu kirja sisältää niin paljon informaatiota, että olen lukenut sitä pienissä osissa kerraten ja aina jää jotain uutta mieleen.

Arvontapalkinto sisälsi biohakkeri Jaakko Halmetojan reseptillä kehitettyjä, Foodinin kanssa yhteistyössä valmistettuja luomulaatuisia erikoisraakasuklaita nimeltään Work ja Exercise. Näistä toisen luvataan buustaavan aivojen kognitiivisia toimintoja tiivistahtisen työpäivän ajalla ja toisen antavan voimaa ja kestävyyttä treeniin. 

ek-biohakkerisuklaat-work-exercise-kukat2.jpg

Kieltämättä suhtauduin hieman skeptisesti siihen perusajatukseen, että suklaata herkuttelemalla minusta muotoutuisi parempi ihminen jollain tapaa. Vaikka raakasuklaat ovatkin minulle kovin tuttuja, niin silti se tuntui ajatuksena erikoiselta ja pohdin etukäteen, että maistuvatko terveyssuklaat nyt sitten jotenkin pahoilta tai “lääkkeenomaisilta”.

Eivät maistuneet kyllä yhtään pahalta, päinvastoin ja julistin heti, että vaikkei suklailla olisi mitään vaikutusta tehokkuuteeni, niin voisin syödä niitä silti ihan huvikseni. Mustikkaisen makuinen Work-suklaa sisälsi mm. metsämustikkaa sekä Lion’s Manea eli siiliorakasta, jotka tutkimusten mukaan voivat parantaa muistia, kognitiivista suorituskykyä, verensokerin hallintaa sekä lisätä hermokasvutekijöiden tuotantoa erityisesti etuaivolohkolla. 

ek-biohakkerisuklaat-suklaapala-pysty.jpg

Annosteluohjetta ei valitettavasti tullut suklaan mukana, joten ajattelin, että sellainen 1,5-2 palaa kerta-annoksena olisi hyvä. Levyssä on siis 5 isohkoa palaa (40g). Kokeilin Work-suklaata useampana kiireisenä päivänä, jolloin minulla oli hektisen työpäivän päälle vielä illalla koulua. En huomannut, että minusta olisi tullut mitenkään älykkäämpi (pettymys sinänsä), mutta ajatus oli pitkästä päivästä huolimatta kirkkaampi ja missään vaiheessa ei iskenyt perinteinen iltakooma eli aivosumu päälle. 

Syön kyllä metsämustikkaa joka päivä, joten mustikan terveysvaikutuksista pääsen muutenkin nauttimaan, mutta tämä energinen olo aivoissa oli selkeästi suklaan vaikutusta. Work-suklaahan sisältää myös Chocamine-uutetta, jonka avulla saa suuremman hyödyn suklaan teobromiinin osalta, joka taas toimii kofeiinin tapaan, mutta stimuloiden tasaisemmin ja pitkäkestoisemmin. 

ek-biohakkerisuklaat-suklaapala-pakkaukset.jpg

Exercise-suklaa puolestaan sisältää tutkimusten mukaan hapenottokykyä ja verenkiertoa tehostavaa punajuurijauhetta, hormonitoimintaa tukevaa supermacaa sekä maksimaalista hapenottokykyä lisäävää Cordyceps-uutetta. Cordycepsiä eli kiinanloisikkaa olen kokeillut aiemminkin treeniä buustaamaan ja huomannut sen positiiviset vaikutukset. Tätä herkullista treenisuklaata testasin parissa erilaisessa liikuntasuorituksessa eli ennen saliharjoittelua ja futistreenejä. Nopeita intervalleja sisältävässä jalkapallossa huomasin kestävyyteni lievästi parantuneen, enkä ehkä puuskuttanut niin paljon kuin normaalisti. 

ek-biohakkerisuklaat-work-exercise-kukat.jpg

Salitreenissä vaikutus oli kyllä vielä huomattavampi. Minulla oli nimittäin ollut pieni tauko salilta ja yleensä se eka kerta on aina kovin tahmea, mutta tällä kertaa toistot sujuivat kuin tanssi. Olin ihan älyttömän hyvällä tuulella ja kovalla tahdilla annoin lihaksille kyytiä. Voin kertoa, että kyykyt olivat ainakin 30% syvempiä ja 50% kevyempiä tehdä! Hyvä, etten salin laitteita rikkonut, kun niin innolla paukutin treeniäni.

Jälkeenpäin mietin, että olisiko syynä voinut kuitenkin olla parhaana treenimusiikkina luureissa pauhannut Prodigy. Järjestin sitten pikimmiten kontrollitutkimuksen (ilman suklaata) pelkällä Prodigyllä. Vaikka musiikki saa aikaan paljon lisävirettä treenille, niin ei se pelkkä Smack My Bitch Upin tai Firestarterin vahva rytmi saanut valitettavasti jalkaani nousemaan samaan malliin. Joten kyllä, tätä treeniherkkua pitää hankkia lisää pian!

Eipä muuta, kun vahva suositus ja suklaalla kesäkuntoon! Nämä suklaat nimittäin sisältävät pelkkää hyvää. Molemmat sisälsivät myös B.Coagulans -nimistä probioottia, joten suolistokin kiitti tästä herkuttelusta. Kerrankin hyvä syy syödä suklaata puhtaalla omallatunnolla. <3

Suklaat saatu testiin Facebookin arvonnan kautta

Kesä on jo nurkan takana

Kesä on jo nurkan takana

Astetta terveellisemmät lastenjuhlat ja kirjasuositus

Astetta terveellisemmät lastenjuhlat ja kirjasuositus