Kesä on jo nurkan takana

Kesä on jo nurkan takana

Kuulun ennemmin keväästä väsyviin kuin riehaantuviin ihmisiin, mutta sen sijaan kesä on minulle aina ollut elämän parasta aikaa. Kaipaan kyllä matkusteluakin jossain lämpimissä maissa ja seikkailuja uusissa kaupungeissa, mutta sellaiseen meillä tuskin on nyt mahdollisuutta, joten keskitytään vaan lähimatkailuun. 

ek-kesa-d-nizza.jpg

Lämpö, auringonvalon lisääntyminen ja luonnon puhkeaminen kukkaan antaa kuitenkin toiveen siitä, että sieltä se kesä tulee. Minusta kesässä parasta on rentoutuminen mökillä perheen ja sukulaisten kesken. Kaupungin asukkina, kun ei ole sitä ihka omaa pihaa ja luontoa lähellä, niin mökki tuntuu vuosi vuodelta tärkeämmältä. Siellä voi elää askeettisesti ilman arjen hienouksia, lämmittää saunaa puilla pitkän kaavan mukaan, pulahtaa virkistävään järveen, kuunnella linnunlaulua ja öllötellä pieruverkkareissa ilman meikkiä päivästä toiseen. Kuulen stressitasojeni laskevan jo tästä pelkästä ajatuksesta. 

ek-kesa-d-mokkijarvi.jpg
ek-kesa-d-mokilla-crocsit-yopaita.jpg

Ennen lasta minulla oli tapana tehdä oma aamujoogani hiljaisella laiturilla ja pulahtaa aamu-uinnille. Nyt se on muuttunut vauhdikkaiksi hiekkaleikeiksi tai pitkään nukkumiseksi (riippuu kumpi on vetovuorossa aamulla) ja se on ihan ok, että asiat muuttuvat. Poika viihtyy mökillä myös todella hyvin, kun saa ulkoilla mielin määrin ja puuhailla luonnon helmassa.   

ek-kesa-d-mokilla-hiekkaleluja.jpg

Näin superkalpeana ihmisenä olen ihmetellyt, että miksi viihdyn aina auringossa niin hyvin. Luulisi, että ihollani olisi edes jokin itsesuojeluvaisto. Kyse ei ole siitä, että haluaisin hulluna ruskettua sieväksi terracotta-böönaksi (mitä ei edes tule tapahtumaan), vaan aurinko tekee minut jotenkin onnelliseksi. Aiemmin luulin sen liittyvän mataliin D-vitamiinitasoihin, mutta testautin ne juuri ja ovat yli 100, joka on hyvä arvo. Yli satasen olevat tasot pienentävät syöpäriskiäkin. Ehkä aurinko nostaa välittäjäaine serotoniinin määrää, jotka ovat sen sijaan verikokeiden (5-HT) mukaan matalat. Makes sense.

ek-kesa-d-elisa-mokinlaiturilla.jpg

Verikokeista vielä sen verran, että kannattaa tarkistuttaa D-vitamiinitasot ja säätää D:n annostus niiden mukaan, sillä jollakin hyvien tasojen saavuttamiseksi riittää vaikka 25 mikrogrammaa D:tä, toisilla samaan lukemaan tarvitaan 200 mikrogrammaa. On merkitystä myös sillä, että missä verikokeet ottaa, sillä Synlabia käyttävien labrojen tuloksissa on virheitä. Itselleni on tullut vastaan liki 20 virheellistä tulosta ja täältä voit lukea aiheesta lisää.

Nautitaan myös kesästä ja auringosta turvallisesti eli aurinkorasvoja unohtamatta. Meillä käytetään luonnonkosmetiikan vaihtoehtoja niissäkin, niin vältytään turhilta kemikaaleilta. Toivotaan, että rakkauden kesä 2019 olisi ihanan aurinkoinen, muttei kuitenkaan tuhottoman kuuma.

Kukkaparatiisi keskellä Raisiota

Kukkaparatiisi keskellä Raisiota

Lisää puhtia tai ajatuksen kirkkautta suklaasta?

Lisää puhtia tai ajatuksen kirkkautta suklaasta?