Terveellisempi pannari ja chia-hilloa

Terveellisempi pannari ja chia-hilloa

En ole muistaakseni ikinä tehnyt pannukakkua. Ehkä yläasteen kotitaloustunnilla olen saattanut jotain sen tapaista säätää, mutta niistä tunneista ei ole jäänyt muistoihin juurikaan onnistumisen kokemuksia. Tulee vaan mieleen ne ikimuistoiset kerrat, kun venytettiin hellalla sulaneita muovikippoja tai nuoltiin pöydältä luokkakavereiden kanssa kilpaa kääretortusta valuvaa nestemäistä täytettä (ohjeessa ei lukenut, että kerma pitää vatkata). Mahtavia muistoja!

ek-pannukakku-chiahillo-kukkanen.jpg

No, lapsella on tulossa päiväkotikaverin synttärit ja siellä kuulemma tarjotaan pannukakkua ja mansikkahilloa ja yleensä yritän viedä/tehdä hänelle samanlaista tarjottavaa evääksi, jottei lapsonen poikkeaisi joukosta liikaa. Lapset ovat erityisen tarkkoja siitä, jos joku toinen syö jotain erilaista mitä muut. Refluksin sekä jatkuvan sairastelun takia jouduimme ottamaan lähiaikoina aika paljon takapakkia ruokavalion suhteen, mutta onneksi sitä aina keksii jotain, jolla voi asiat korvata. Niinpä tein astetta terveellisempää gluteenitonta-maidotonta-sokeritonta pannaria ja mansikkahillon sijasta chia-hilloa.

ek-pannukakku-chiahillo-lautasella.jpg

Gluteeni ei ole kylläkään pojalla välttelyssä, mutta en ole kymmeneen vuoteen ostanut vehnäjauhoja kotiini, enkä aio ostaa. Tein pannarin Annin uunissa -sivuston ja hillon Vaneljan Kiitos hyvää -kirjan ohjeella, hieman kumpaakin muokkaillen. Pannarissa käytin gluteenittomina jauhoina tattari-, manteli- ja perunajauhoja ja hillossa vaan 1 tl hunajaa, joten jos tykkäät makeammasta, niin lisää sitä reilummin. Pannarissahan ei ole sokeria ollenkaan.

Olen aiemminkin avautunut uunini epäluotettavuudesta (lopputulos voi olla ihan mitä vaan), joten parempi, etten anna mitään paistoaikasuosituksia. Itselläni tuo 30min ei ainakaan riittänyt ja pannari tuppasi koko ajan jäämään vähän turhan löysäksi, mutta hei, nuollaan loput sitten pöydältä, jos jää ihan nestemäiseksi. No ei vaineskaan, kyllä siitä lopulta riittävän kiinteä tuli.

ek-pannukakku-chiahillo-annos.jpg
ek-pannukakku-chiahillo-annos2.jpg
ek-pannukakku-chiahillo-lusikka-nekka.jpg
ek-pannukakku-chiahillo-lusikka.jpg

Gluteeniton pannariohje siis löytyy täältä. Korvasin vaan maidon mantelimaidolla ja jauhoina käytin 2 dl tattari-, 2dl manteli- ja 1 dl perunajauhoa. Laitoin mausteeksi 1 tl kardemummaa ja 1/2 tl bourbon-vaniljaa. Kaneliakin olisi voinut laittaa.

Chia-hillo

n. 2dl kotimaisia pakastemansikoita (sulana)
1/2 tl bourbon-vaniljajauhetta
1tl luomuhunajaa
2 rkl chiansiemeniä

Blendaa mansikat, lisää joukkoon mausteet ja lopuksi sekoita käsin seokseen chiansiemenet. Siirrä jääkaappiin vetäytymään, mielellään yön yli, mutta jos et malta, niin voit syödä jo aiemmin.

Vaikka ulkona iski joku takatalven tyyppinen, niin siitä huolimatta mukavaa kevään jatkoa!Astetta terveellisemmät lastenjuhlat ja kirjasuositus

Astetta terveellisemmät lastenjuhlat ja kirjasuositus

Positiivinen mieli on paras sairausvakuutus

Positiivinen mieli on paras sairausvakuutus