Eräs viikonloppu Turussa

Eräs viikonloppu Turussa

Lapsemme on hinkunut serkkujen luo yökylään jo pitkään ja päästiin toteuttamaan se niin, että saimme miehen kanssa samalla pienen treffi-illan ja seuraavan päivänkin. Ai että, olipa mukavaa päästä heilumaan kaupungilla pitkästä aikaa ihan keskenään. Tokihan (melkein) kaikki näistä ois ollut toteutettavissa vauhdikkaan neljävuotiaan lapsen kanssakin, muttei kovin rauhallisesti.

Lauantai-iltana kylläkin satoi kaatamalla sivuviistoon, mutta ei se menoa haitannut. Kävimme illallisella suht tuoreessa Nomad Food & Wine -ravintolassa, joka oli kiehtova sekoitus suomalais-italialais-afrikkalaista ruokaa. Jännä konsepti, viihtyisä miljöö ja mukaansatempaava musiikki. Ruokakin oli ihan hyvää, vaikkei mitään tajunnanräjäyttävää ollutkaan. Maistoimme vain yhden alkuruoan puoliksi sekä pasta-annokset, joten kovin perusteellista syväanalyysiä listasta en voi edes tehdä. Keittiön tervehdyksenä tuotu kurkku-vesimeloni-gazpacho oli kyllä todella herkullinen ja kaunis annos.

ek-nomad-keittion-tervehdys.jpg

Sunnuntai valkeni onneksi aurinkoisena ja googlasin ensimmäisenä kaupungin kaikki käynnissä olevat brunssit. Tällä kertaa paikaksi valikoitui jokirannan idyllinen Tiirikkala terasseineen. Brunssi poikkeaa monista muista siinä, että kaikkia syötäviä ei lapata lautaselle buffet-pöydästä, vaan pöytään tuodaan valmis annos, joka sisältää laajan valikoiman syötäviä sisältäen tällä kertaa chorizoa, kalaisia täytteitä, salaattia, grillattuja kasviksia, perunamunakasta, juustoa ja punajuuripestoa. Kylkeen voi itse hakea noutopöydästä leipiä ja croissantteja levitteineen, hedelmiä, jogurttia lisukkeineen, mehuja, kahvia ja teetä.

Olen aiemmin kokeillut tuon normaalin setin, joka oli hyvä, mutta nyt halusin kokeilla uutta. Ja koska ravintolan kyky huomioida erikoisruokavaliot saa minulta pisteitä, halusin maistaa minkälainen on vegaani versio brunssista. Raikkaan kesäisellä lautasella olikin tarjolla mm. falafeleja ja aiolia, tofua, avokadoa ja chorizoa mukaileva soijanakki. Kaikki olivat maukkaita, paitsi soijanakista en niin välittänyt. Tofu oli erityisen hyvin maustettu ja paistettu juuri sopivaksi. Miehen valitsema “peruslautanen” sai myös kovasti kehuja.  

ek-tiirikkala-miljoo.jpg
ek-tiirikkala-brunssi-vegaani.jpg
ek-tiirikkala-brunssi-lautanen.jpg
ek-tiirikkala-brunssi-jalkkari.jpg
ek-turku-jokiranta.jpg

Jälkkäripöydän suhteen olimme apajilla vähän liian myöhään, sillä parhaimman näköiset herkut olivat jo loppu. Mutta jäi meille silti vielä ihanan mausteista porkkanakakkua, supermakeaa  mutakakkua, vegaanista marenkia ja suklaakeksejä. En tiedä miten löyhäksi tarjonta olisi jäänyt, jos olisin oikeasti vegaani, mutta tässä vaiheessa halusin maistaa koko setin läpi. 

Brunssin jälkeen kävelimme kaupungilla ilman mitään kiirettä minnekään ja piipahdimme kirppikselläkin. Ihan kuin olisimme olleet turisteja omassa kotikaupungissamme. Mahtavaa on myös, että kaupunkiin on rantautuneet näppärät Voi-merkkiset sähköpotkulaudat, joita kuka tahansa voi käyttää. Testattiin nekin. Käyttöönotto ja maksu tapahtuu puhelimen avulla. Hurjaa ja hauskaa se oli, mutta itsehän en hallinnut lautaa juuri ollenkaan ja mietinkin, että turvallisempaa olisi, jos laudan mukana roikkuisi kypärä. Harvalla kun on kypärä muuten vaan mukana. Pieni rundi jokirannassa kustansi myös liki 3€, joten mitenkään superhalpaa lystiä se ei ole, mutta edullisempaa ja ekologisempaa kuin esim. taksilla ajo.  

ek-turku-jokiranta-puu.jpg
ek-turku-jokiranta-voi-sahkopotkulauta2.jpg
ek-turku-jokiranta-voi-sahkopotkulauta-pysty.jpg
ek-turku-jokiranta-kirjasto.jpg

Turku on kyllä parhaimmillaan kesäisin, jolloin jokiranta puhkeaa eloon, kaupungissa on paljon tapahtumia ja terassit täyttyvät ihmisistä. <3 Turku   

Kesärauhan fiilistelyä

Kesärauhan fiilistelyä

Kukkaparatiisi keskellä Raisiota

Kukkaparatiisi keskellä Raisiota