Hyvän omantunnon aamiaisvohvelit @Powau

Hyvän omantunnon aamiaisvohvelit @Powau

Olemme olleet lapsen kanssa kaksin lomalla parin viikon ajan ja samalla nukuttu jostain syystä hirveän huonosti. Päiväkodissa pojalla on sopiva päiväunirytmi, mikä on kotona huomattavasti vaikeampi toteuttaa ja siinä kärsii sitten myös yöunet ja päivät on väsynyttä ja uhmakasta taistelua ihan aamusta asti. Jos sinulla on hyviä vinkkejä nelivuotiaan päivä/yöunirytmiin, niin kommentoi ihmeessä alle ja kerro meillekin! 

Väsyneenä ei siis aina jaksa laittaa koko ajan ruokia ja pyöriä kotiympyröissä. Niinpä eräänä aamuna lähdimme aamukävelylle kohti Powaun aamiaistarjontaa. Rakastan Powaun terveellisiä ja ravintorikkaita raakaherkkuja ja mikä parasta, vaihtoehtoja on myös poikani refluksin takia noudatettavaan erikoisruokavalioon, johon ei kuulu esimerkiksi valkoista sokeria eikä maitoa. Yleensä hänen kanssaan on hankalaa käydä ulkona syömässä, kun kaikessa on jotain sopimatonta ja annokset pitää räätälöidä hänelle sopiviksi, mutta Powausta löytää aina syötävää. Kesäisin jokirannassa seisova Powaun Kontti herkullisine jäätelöineen on myös vakio pyhiinvaelluskohteemme.

ek-powau-vohvelit-tuijottelija.jpg
ek-powau-vohvelit-kukka-katu.jpg

Tällä kertaa otimme talon uutuudet eli gluteenittomat ja vegaaniset aamiaisvohvelit - maistoimme sekä suolaisen että makean version, eikä niissä ollut mitään meille sopimatonta. Itse vohvelit sisälsivät mm. maissijauhoa, kauramaitoa, banaania ja leivinjauhetta ja koostumus oli todella hyvä. Suolainen versio oli kaunis ja herkullinen asetelma sormisuolalla koristeltua avokadoa, granaattiomenaa, punajuuripyrettä ja kaurakermaviiliä ruohosipulilla. Maut sopivat hyvin yhteen ja suolakiteet korostivat makua kivasti. Suolainenkin vohveli maistui juniorille, vaikka makea yllättäen vielä paremmin.

ek-powau-vohvelit-suolainen-pellavapaa.jpg
ek-powau-vohvelit-suolainen.jpg
ek-powau-vohvelit-suolainen-juoma.jpg

Makeassa versiossa minusta parasta oli se, ettei se ollut liian makea tai millään tavalla ällö. Perinteinen “ällöhillo-kermavaahto”-setti oli korvattu aidoilla ja raikkailla mauilla, kuten tuoreilla mansikoilla, banaaniviipaleilla, karamellisoidulla cashew-pähkinärouheella, kanelilla ja vaniljaisella kookos-kermavaahdolla. Kokonaisuus oli todella herkullinen.

“Nam!”, huusi pieni poikani niin kovaa, ettei varmasti kenellekään ravintolan asiakkaalle jäänyt epäselväksi, että nyt ollaan hyvän äärellä. Jouduin melkeinpä pitämään puoleni, jotta makeasta vohvelista jäi jotain syötävää minullekin. 

ek-powau-vohvelit-makea-kuppi.jpg
ek-powau-vohvelit-makea-pysty.jpg

Kylkeen vielä hennon mansikkaista vihreää teetä ja väsynyt aamupäivä sai näin kunnon piristysruiskeen. Kiitos Powaun aamupala! Täytyy joku kerta mennä myös testaamaan heidän brunssinsa, joita järjestetään noin kerran kuussa.

ek-powau-vohvelit-makea-tuijottelija.jpg


Vohveleita tarjolla Powau Brahenkulmasta arkisin klo 8-11 ja lauantaisin 10-12. 

Vegaanista katuruokaa keskellä Turkua

Vegaanista katuruokaa keskellä Turkua

Kesärauhan fiilistelyä

Kesärauhan fiilistelyä