Vegaanista katuruokaa keskellä Turkua

Vegaanista katuruokaa keskellä Turkua

Olen lomaillut blogin puolelta niin aktiivisesti, että parin viikon mökkeilyrupeaman aikana en kaivanut läppäriä kertaakaan esiin. Keskityin vaan järvessä varpaiden uittamiseen ja neljävuotiaan perässä juoksemiseen. Jonkinnäköistä retrospektiiviä kesän tapahtumista on kyllä luvassa vähän myöhemmin, kunhan saan järjestettyä vähän aikaa. 

Mutta hei, nopea suositus eli vielä ehtii Vanhalle Suurtorille, jossa käynnissä, nyt jo kolmatta kertaa järjestettävä kaksipäiväinen Vegånia-vegaaniruokafestivaali. Tapahtuma keskittyy ekologisesti tuotettuun vegaaniseen katuruokaan ja mukana ovat monet tutut ja tuntemattomatkin ravintolat tarjoamassa herkullisia maisteluannoksiaan. 

ek-vegånia-miljoo2.jpg

Annosvalinta oli vaikeaa, kun tarjolla oli kaikkea puulämmitteisistä pizzoista vihamukeihin (sis.seitan) ja aasialaisista herkkuannoksista pinchoihin. Testasin Rosterin tofu-munakoiso-annoksen, joka oli ihanan mausteinen ja villiriisi jännän rapsakkaa. Seuraavaksi maistoin Kuoren raakaspaghettia kesäkurpitsasta cashew-kermaisella ja tomaattisella kastikkeella. Oli kyllä parasta “pasta bolognesea” hetkeen.

ek-vegånia-roster-tofu.jpg
ek-vegånia-kuori-pasta.jpg

Harmittelin, että napa ei vetänyt enempää, sillä mieleni olisi tehnyt vielä mm. Roots Kitchenin paneroituja kukkakaaleja (joita anonyymi vieruskaveri kehui “jäätävän hyviksi”) sekä Bagel Housen orientalvaikutteisia bageleita. Jos minulla olisi ollut seuralainen mukana, olisin voinut syödä useammankin annoksen puoliksi. 

Jälkkäriksi otin kuitenkin vielä Fiilis Cafe & Bistron jätskikärrystä vegaanista gelatoa: vadelmaa ja suklaata, jotka molemmat oli tuhteja ja aitoja makuja. Jäätelöt olivat kookos- ja riisipohjaisia, joten ne sopivat myös niille, jotka välttelevät kauraa. 

ek-vegånia-fiilis-gelato.jpg

Vegånian kyljessä on myös pari oheistapahtumaa - pienpanimotapahtuma Ølfest sekä musiikkitapahtuma VØLUME, joista ainakin jälkimmäinen alkoi myös kiinnostaa.

Tunnelmalliseen Frantsilaan tutustumassa

Tunnelmalliseen Frantsilaan tutustumassa

Hyvän omantunnon aamiaisvohvelit @Powau

Hyvän omantunnon aamiaisvohvelit @Powau